Új Csabának hívnak
Vissza

Komáromban lakom.
Arról szeretnék bizonyságot tenni, hogy miképp ismertem meg Istent. Három éves voltam mikor először hallottam Istenről. Egy temetésen történt, nagymamámat temették, és szüleim úgy magyarázták, hogy mama Istenhez költözött a menyországba. Én akkor kezdtem el beszélni Istenhez, és kértem Őt, hogy vigyázzon a mamára, mert én őt nagyon szerettem. Alapiskolás koromban megtanultam a miatyánkot, és még két imádságot amit olvastam és hallottam, és ezt szoktam elmondani este lefekvés előtt.
Középiskolás koromban ez megszakadt, és elkezdődött helyette a bulis korszak a barátokkal, és osztálytársakkal. És egyre jobban belevittük egymást a rossz dolgokba, annyira, hogy már számunkra megszokottá vált, és ha valaki esetleg megkérdezte, hogy nem szégyenlitek-e magatokat? Vagy nem vagytok ehhez még fiatalok? Akkor mi mindig megnyugtattuk egymást, hogy ők a maradiak. Csakhogy ez a nagy barátság szavakból állt. Bajban sajnos azt tapasztaltam, hogy a nagyobb részük eltűnt. És mikor kezdtem elgondolkozni a dolgokon, jött egy lány és megkérdezte, hogy mik a távoli terveim. Ha családom lesz akkor is így akarom eltölteni a napjaimat? És láttam, hogy ő egész más, és szeretet sugárzott belőle, az ő szavaiból. Keresztény volt. Átadta az életét Jézusnak. Ő világosított fel, hogy az igazi életet csakis Jézus által találhatom meg, és nem földi gyönyörökbe, és hogy én is átadhatom az én életemet, ez meg is történt. Csodálatos dolog. Igazi újjászületés.
Mintha fátylat húztak volna le a szemeimről. Megláttam azokat a dolgokat az életemben amik miatt szégyenkeznem kellett volna. És nem is volt kérdés számomra, hogy szakítsak-e azokkal a szokásokkal. Sokan azt gondolják a keresztény élet csupa lemondás. Igaz a bűneinket letehetjük Isten elé, és ő azokat megbocsátja.
De!!! Adott olyan csodálatos dolgokat, amit senki mástól nem kaphatok: szeretet, békességet, hűséget, jóságot, örömöt, szelídséget, béketűrést, szívességet, mértékletességet. És ez minden földi kincsnél többet ér. Azóta Isten lett az én legjobb barátom. Soha el nem hagyott, soha nem vádolt hanem a legnagyobb bajban is megfogta az én kezemet és segített felállnom és járni tovább az utamat. Ha még nem próbáltad és akarsz olyan barátot aki soha el nem hagy, és akibe sohasem csalódsz, akkor kérjed Istent segítsen meg téged is, és Ő ezt megcselekszi! Jó az Úr!