Az embercsip Európába érkezik

Egy orosz-svájci cég képviseli a VeriChipet

    A bőr alatt viselt azonosító csipet hamarosan már Európában is alkalmazzák. Az Applied Digital Solutions Inc. (ADS) amerikai cég közlése szerint a RussGPS cégben találták meg fő oroszországi és svájci importőrüket és forgalmazójukat. A moszkvai és zürichi irodával rendelkező cég szerződésben kötelezte magát, hogy a következő 5 évben 51.000 VeriChipet és 2600 szkennert vásárol az ADS-től. A RussGPS megkapta a kizárólagos eladási jogot mindkét országra nézve. Oroszország és Svájc lesznek tehát Európában az elsők, ahol használni fogják az embercsipet.

    A VeriChip olyan kicsi, mint egy rizsaszem, és injekcióval juttatják be a bőr alá. A RussGPS biztonsági és sürgősségi területen kívánja bevetni a VeriChipet, de az ADS azzal számol, hogy kizárólagos eladója az újonnan kifejlesztett VeriGuard beléptető rendszert is hasznosítani fogja.

    A VeriGuard rendszer tartalmaz egy antennával felszerelt olvasóberendezést, amelyet épületek bejáratainál lehet felszerelni. Ez a szkenner automatikusan felismeri és beazonosítja a bőr alatti csip viselőjét oly módon, hogy rádiójelet küldd ki, amelyre a csip egy válaszjellel felel. Az ajtó csak abban az esetben nyílik ki, ha a látogató jogosult a belépésre. Ezenkívül biztonsági területek különösen érzékeny zónáiba is alkalmazható a VeriGuard személyek ott-tartózkodásának és mozgásának nyomon követésére.

    A RussGPS Oroszországban szorosan együttműködik kormányzati szervekkel sikeresen bevetve járművek és személyek lokalizálását és üldözését szolgáló rendszerét.

    Az Egyesült Államokban a gyártócég, az ADS különféle mézesmadzag-ajánlatokkal próbálja meg áthidalni a csiptől való ódzkodást: az első 100.000 ember, aki engedi magába beinjekciózni, 50 dollár árengedményt kap. Ezenkívül keresik az együttműködési lehetőségeket a bankkártyákkal foglalkozó cégekkel, az ADS ui. azt reméli, hogy bőr alatti csip egy napon le fogja váltani a bankkártyákat.

Forrás: Ethos